El candidat a les primàries d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Oriol Amorós, va proposar ahir fer una suma dels partits i moviments d'esquerres de Barcelona per presentar-se a les eleccions municipals de l'any 2015, amb Esquerra Republicana com a "pal de paller".

Amorós va explicar que si guanya les primàries del seu partit s'encarregarà d'impulsar un procés que anomena "Sumem Barcelona", amb l'objectiu d'agrupar totes les esquerres que estan "a favor del dret a decidir i del sí-sí" (entre els quals hi ha, "Moviment Catalunya, Nova Esquerra Catalana i Avancem) però també amb dirigents veïnals, sindicals i participants del tercer sector. "Pensem que és un procés molt necessari a la ciutat de Barcelona per construir la majoria que podrà obtenir la victòria en les properes eleccions", va recalcar.

Per altra banda, el candidat republicà va considerar que l'alcaldable d'ERC "ha d'estar els 365 dies a l'any a Barcelona", i va subratllar que Alfred Bosch hauria de seguir al seu lloc com a "veu catalana a Madrid". Amorós ha afegit que el dia 12, en cas d'haver sortit elegit candidat, s'enviarien cartes a les 5.000 entitats de la ciutat per "posar-nos a la seva disposició".