El Govern de la Generalitat ha aprovat avui el primer tràmit de la futura llei que ordenarà el personal funcionari de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), que entre d'altres objectius té el de preparar-la perquè sigui la "futura administració tributària única i pròpia de Catalunya".

El Consell Executiu ha donat llum verda a la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei sobre l'ordenació de cossos i escales d'adscripció exclusiva a la ATC, que establirà la modificació i adaptació de funcions del personal, la selecció, la carrera administrativa i el règim d'incompatibilitats, entre d'altres aspectes.

Aquest és el primer tràmit de la futura llei que unificarà en un únic text legal totes les normes de regulació i especificitats pròpies del personal funcionari de la ATC, dins del marc de la normativa general de la Funció Pública.

L'objectiu és, d'una banda, establir les bases per poder fer una planificació administrativa dels recursos humans que caldran per desenvolupar totes les competències que actualment té atribuïdes l'ATC.

I, de l'altre, fer les previsions normatives necessàries per dissenyar i adequar el creixement ordenat de l'ATC perquè es pugui convertir "en la futura administració tributària única i pròpia de Catalunya".

Segons el Govern, aquesta mesura no té un impacte pressupostari directe, ja que no crea cap estructura nova, no amplia dotacions ni tampoc no modifica retribucions.