Un terratrèmol de 6,9 graus a l'escala oberta de Richter amb epicentre a Chiapas va afectar ahir el sud de Mèxic i part de Guatemala. Així, almenys tres persones van morir a Guatemala a causa del sisme, que es va sentir en aquest país amb una magnitud de 6,4 graus. Les autoritats també van informar d'alguns ensorraments a la zona occidental de Guatemala i danys en algunes residències i oficines públiques a San Marcos.

Un funcionari de la Coordinadora Nacional per a la Reducció de Desastres (Conred) de Guatemala, Sergio Cabañas, va explicar que s'ha decretat una alerta taronja de prevenció pel sisme, que principalment va afectar el departament de San Marcos, fronterer amb Mèxic. La ministra guatemalenca d'Educació, Cynthia del Águila, va suspendre la jornada lectiva en la major part dels departaments de l'oest del país, la zona més afectada.

Paral·lelament, almenys dues persones van morir a l'estat mexicà de Chiapas. El director de Protecció Civil de Chiapas, Luis Manuel García Moreno, va confirmar la mort de José Ruiz Molina, de 43 anys, a qui li va caure a sobre una biga de casa seva al municipi de Huixtla. La segona víctima, identificada com Rosenberg Pérez Jacob, va perdre la vida quan circulava en un vehicle pel municipi de Motozintla i va resultar afectat per un ensorrament registrat a l'altura de la comunitat de Tolimán.

A més, diverses persones van ser traslladades a hospitals amb cops o crisis nervioses generades pel moviment tel·lúric, l'epicentre del qual es va localitzar a 47 quilòmetres al sud-oest del municipi de Tapachula, fronterer amb Guatemala.

Les autoritats estatals de Chiapas van informar de danys en estructures de làmines i plataformes de l'aeroport internacional de Tapachula, si bé no van afectar-ne el funcionament, així com en diversos habitatges de la regió del Soconusco. El coordinador nacional de Protecció Civil, Luis Felipe Puente, va demanar a la població que es mantingui alerta davant la possibilitat de rèpliques.