Tres dels sis israelians detinguts en relació amb l'assassinat del palestí Mohammad Abu Jedeir, el menor palestí cremat la setmana passada a Jerusalem, van confessar haver comès el crim. El cos cremat i amb signes de violència del menor palestí, veí de Suafat, a la part oriental de Jerusalem, va ser trobat en un bosc de l'oest de la ciutat dimecres passat.

La policia hebrea va revelar diumenge que havia detingut sis sospitosos en relació amb els fets, ocorreguts enmig d'una onada d'atacs racistes d'ultranacionalistes jueus contra la població palestina.

La força aèria israeliana va atacar més de 20 objectius de milícies palestines i terrenys utilitzats per disparar i emmagatzemar coets a Gaza, en resposta al llançament de 50 projectils contra el sud del país. El nou intercanvi bèl·lic es va produir en un dia de creixent tensió, després que les milícies armades palestines clamessin venjança per la mort de nou dels seus homes en atacs israelians i que les forces armades d'Israel anunciessin que han decidit mobilitzar 1.500 reservistes.

Mig centenar de palestins van ser detinguts per forces de seguretat hebrees per protagonitzar disturbis al nord i sud d'Israel. A Jerusalem, escenari en els darrers dies de violentes protestes per part de veïns palestins, ahir la situació era de relativa calma.

El ministre israelià d'Afers Exteriors, Avigdor Lieberman, va anunciar la seva decisió de trencar la coalició que el seu partit mantenia amb el Likud, del primer ministre Benjamin Netanyahu. L'anunci es va produir després d'una forta discussió dins del gabinet de seguretat i col·loca l'àmplia i heterogènia coalició de govern en estat crític.