Tres menors palestins van morir en bombardejos de l'aviació israeliana contra un habitatge a la localitat de Khan Yunis, al sud de Gaza, i contra un motorista a la ciutat de Gaza. En total, són 14 les persones que van perdre la vida en la primera jornada de l'operació militar israeliana Marge protector sobre la franja, que va deixar també 80 ferits, en la seva majoria civils. Per primer vegada des de l'any 2012, Hamàs va disparar un coet contra Tel Aviv que va ser interceptat.

Segons el portaveu d'Emergències de la franja, dos dels nens van morir al costat d'altres cinc civils que es trobaven a l'edifici o els seus voltants. L'altre menor va morir en trobar-se prop d'un atac llançat sobre un milicià d'Hamàs que conduïa una motocicleta pels carrers de ciutat de Gaza i que també va morir en el bombardeig.

Paral·lelament, almenys dos membres de les Brigades Azedim Al Kasam, el braç armat de Hamàs, van morir en un enfrontament amb forces israelianes quan intentaven infiltrar-se a territori d'Israel des de la franja de Gaza. Peter Lerner, portaveu militar per a mitjans estrangers, va detallar l'incident i va revelar que un soldat hebreu va resultar ferit lleu en l'escaramussa, que es va produir prop d'una base militar propera al Kibbutz de Zikim, a la costa mediterrània.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va avisar l'Exèrcit que ha d'estar preparat per a una llarga i dura campanya militar a la franja de Gaza, que podria incloure una operació terrestre contra Hamàs. Netanyahu va fer aquesta declaració durant una reunió de seguretat en la qual van participar el ministre de Defensa, Moshe Yaalon, el cap d'Estat Major, Benny Gantz, i el director dels serveis secrets interns (Shin Bet), Yoram Cohen. "El primer ministre va ordenar estar preparat per a una conscienciosa, llarga, contínua i dura campanya contra Gaza", va afirmar. El gabinet de seguretat israelià va decidir cridar al servei a 40.000 reservistes en preparació per a una possible incursió terrestre, però la mobilització no serà immediata.