El diputat socialista Joan Ignasi Elena, líder d'Avancem i fins ara un dels dirigents díscols del PSC, ha comunicat avui al pròxim líder del partit, Miquel Iceta, la seva intenció de deixar el grup parlamentari, encara que serà al setembre quan decidirà si renuncia a l'escó o passa a ser no adscrit.

"Fa uns dies vaig anunciar la decisió d'abandonar el grup socialista i és una decisió en la qual em ratifico. Tot el que ha passat aquests dies i l'evolució del Consell Nacional del partit indica clarament que hi ha una voluntat legítima de mantenir les posicions", ha explicat Elena en declaracions al Parlament.

Ha estat en el marc del ple que se celebra a la Cambra catalana on Elena ha transmès a Iceta aquesta voluntat, encara que li ha comunicat que fins després d'estiu no prendrà una postura respecte al seu escó, encara que tot apunta a que podria inclinar-se per anar al grup de no adscrits.

Però Elena, que precisament ha estat conversant uns minuts als passadissos del Parlament amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha insistit que "durant les pròximes setmanes han de produir-se diversos esdeveniments", com l'elecció de la nova direcció o la decisió que podrien prendre les altres dues diputades díscoles -Marina Geli i Núria Ventura-, factors que influiran en la seva postura.

"Prendré aquesta decisió en el mes de setembre en funció d'aquests dos esdeveniments, abans de començar el pròxim període de sessions. Hi ha diversos factors que influeixen, les coses ens les decideix un unilateralment", ha afirmat el diputat, que no assistirà a l'últim ple abans de la parada estival, els dies 23 i 24 de juliol, a causa de "raons personals".

D'una altra banda, sobre si també deixarà el grup socialista a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (Garraf), consistori del qual va ser alcalde i ara és regidor, Elena ha matisat que "són casos diferents, perquè aquí sóc cap de llista i al Parlament no. Té una connotació diferent. Però intentaré ser coherent".