El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va mantenir ahir al matí una reunió amb el President Artur Mas, que va qualificar de "molt cordial" i en què van tractar del "dia a dia de l'administració de justícia" sense abordar el tema de la consulta sobiranista.

Torres-Dulce es va reunir amb Mas al Palau de la Generalitat, aprofitant la seva visita a Barcelona amb motiu de la reunió del Consell Fiscal, que per primera vegada se celebrava fora de Madrid en un gest que, segons el fiscal general, demostra que el ministeri públic "concep l'estructura de l'Estat autonòmic com una realitat".

A la reunió amb Mas van assistir també el fiscal superior de Catalunya, José Manuel Romero de Tejada, que va substituir en el càrrec Martín Rodríguez Sol després que aquest es veiés forçat a dimitir per defensar una consulta sobre la independència dins de la legalitat, la qual cosa va motivar que Torres-Dulce li obrís un expedient. Van acudir també a la trobada el conseller de Justícia, Germà Gordó, els vocals del Consell Fiscal i els fiscals caps de les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Segons Eduardo Torres-Dulce, la reunió era "estrictament protocol·lària, però la vivesa del diàleg" ha estat una "demostració palpable de l'excel·lent col·laboració a l'hora d'examinar la realitat del dia a dia".