09 de juliol de 2014
09.07.2014
40 Años
40 Años

La Generalitat impulsa una llei per simplificar els tràmits a les empreses

09.07.2014 | 00:00

El Govern català ha aprovat la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei de prevenció, control i qualitat ambiental, amb el qual busca reduir la càrrega burocràtica a les empreses i simplificar els tràmits per afavorir l'establiment d'empreses a Catalunya.
Aquesta nova normativa, que substituirà l'actual llei de prevenció i control ambiental, reforça els controls a posteriori en detriment de la intervenció prèvia i adapta la normativa catalana a l'europea i a l'estatal per evitar duplicitats.
Quant a les activitats sotmeses al règim d'avaluació i declaració d'impacte ambiental, els procediments es reduiran, de manera que l'ordinari s'allargarà sis mesos i el simplificat només tres.
Malgrat això, la normativa especifica que l'avaluació ambiental serà "obligatòria" en el cas dels projectes d'exploració que requereixin la tècnica de la fractura hidràulica, a la qual s'ha oposat el Govern català. Una altra novetat és que es deixa fora de l'abast d'aquesta llei activitats considerades innòcues, o amb una incidència ambiental poc significativa, com les relacionades amb el turisme, el sector comercial i les radiocomunicacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18