El president nord-americà, Barack Obama, va demanar al Congrés 3.700 milions de dòlars més per fer front al conflicte humanitari generat per l'arribada massiva de nens centreamericans no acompanyats als EUA per la seva frontera amb Mèxic. Si són autoritzats, els fons es destinaran a ampliar els recursos per als centres on es porten els menors, per enviar més jutges d'immigració a la frontera i augmentar els esforços de seguretat a Mèxic i Centreamèrica.

"Insto el Congrés a actuar ràpidament per considerar aquesta important petició", va explicar Obama en una carta enviada al president de la Cambra de Representants, el republicà John Boehner. Els fons inclouen 1.533 milions de dòlars per al departament de Seguretat Nacional, 1.800 milions per al de Salut i Serveis Humans, 300 milions per al Departament d'Estat i 64 milions per al de Justícia. Els primers 1.533 milions inclouen 1.100 milions per a l'Agència d'Immigració i Duanes (ICE) i estaran dedicats a accelerar la deportació dels adults que, en alguns casos, acompanyen els nens immigrants, crear "alternatives a la detenció" dels menors i augmentar la presència d'agents de control fronterer a Guatemala, el Salvador i Hondures.

Els 433 milions de dòlars restants aniran a l'Agència de Protecció de Fronteres i Duanes (CBP), entre aquests més de 39 milions destinats a augmentar la capacitat de vigilància aèria a la frontera per interceptar els "coiots" que trafiquen amb nens. Quant als 1.800 milions de dòlars per al Departament de Salut, que és l'encarregat de mantenir els menors en centres de detenció, aniran destinats a augmentar els recursos i les instal·lacions per acollir els nens.