El Parlament, el Govern i la Fiscalia recorreran la sentència de l'Audiència Nacional que absol els 19 acusats pel setge a la cambra catalana del 15 de juny del 2011, ja que creuen que el que va passar va suposar un atac a les institucions democràtiques que no pot quedar impune.

Tant el Parlament com el Govern català s'han posicionat a favor de recórrer la sentència, si bé la cambra legislativa s'ha donat fins avui per analitzar amb més profunditat la sentència donada a conèixer ahir i intentar ampliar la majoria que ja existeix favorable a presentar el recurs.

El fiscal general, Eduardo Torres-Dulce, de la seva banda, ha anunciat que la Fiscalia recorrerà davant la sala segona del Tribunal Suprem la sentència, ja que considera que els fets ocorreguts van ser "molt greus i afecten la sobirania democràtica".

Torres-Dulce ha expressat el seu "absolut desacord" amb la sentència dictada per l'Audiència Nacional, i ha precisat que "algunes de les afirmacions" del text sobre el tipus penal que s'imputava als encausats -delicte contra les institucions de l'Estat- "mereixen una revisió pel més alt tribunal" perquè estableixi doctrina amb vista a altres "casos similars".

Des del Parlament també serà presentat un recurs contra la sentència ja que, segons la seva presidenta, Núria de Gispert, no s'hi defensa la "dignitat" de la institució i això podria ser interpretat com "un menyspreu". De Gispert ha explicat que la cambra "comparteix" el text del vot particular emès pel jutge Grande-Marlaska.

La mesa del Parlament adoptarà avui la decisió formal. CiU i PP ja han avançat que hi estan a favor, mentre que ahir a la tarda ERC va anunciar que s'abstindria i el PSC decidirà el seu criteri avui mateix. La presidenta de la cambra vol escoltar també la postura dels dos grups que no estan representats en aquest òrgan, Ciutadans i la CUP.

Per part del Govern, el conseller de Presidència, Francesc Homs, ha anunciat que l'executiu català també recorrerà la sentència perquè no comparteix el seu contingut i fins i tot el "sorprenen" algunes conclusions.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, s'ha mostrat també sorprès per l'absolució dels indignats i ha admès que el preocupa que es pugui atribuir els enrenous al dispositiu policial i s'admeti que s'han de tolerar alguns excessos en les protestes.