El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, va anunciar ahir que havia decidit donar suport al recurs que el Parlament presen-tarà a la sentència de l'Audiència Nacional que absol els imputats pel bloqueig de diputats a la Cambra catalana el juny del 2011.

"El grup socialista s'inclina favorablement a la presentació d'un recurs per part del Parlament, perquè entenem que l'obstaculització de la vida normal de l'activitat parlamentària que es va produir en aquell episodi lamentable és un fet molt greu", va dir Lucena, que va subratllar que la sentència "aconsella" la presentació d'un recurs "en nom de tots".

Amb l'adhesió dels socialistes catalans, el recurs va tenir el suport d'una majoria àmplia de la Mesa (els cinc representants de CiU, PSC, PP), l'abstenció d'ERC (Anna Simó) i el vot en contra d'ICV-EUiA (David Companyon).

Espadaler defensa Puig

D'altra banda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra i del seu antecessor, Felip Puig, en el bloqueig al Parlament davant les crítiques d'ICV-EUiA i ha celebrat que el PSC s'inclini per donar suport al recurs de la Cambra catalana contra la decisió de l'Audiència Nacional.

Espadaler ha reiterat la "sorpresa" i la "seriosa preocupació" davant la sentència de l'Audiència Nacional que absol els 19 acusats pel bloqueig a la Cambra catalana del 15 de juny del 2011 en una protesta d'"indignats".

"Permetre determinats excessos, com s'apunta a la sentència, ens situa en el terreny d'una indefinició preocupant des de punt de vista de la gestió policial i d'ordre públic: on posem els límits d'aquests determinats excessos? (...) No podem treballar amb aquestes incerteses". Per això, ha incidit que hi ha motius per al recurs del Govern a la sentència.

Quant a l'actuació dels Mossos el 15 de juny del 2011, Espadaler ha remarcat que "el que estava en judici no era el dispositiu policial, sinó la conducta presumptament delictiva d'una part de les persones, no en la seva totalitat, que van impedir el desenvolupament normal de les institucions democràtiques com el Parlament".