El govern alemany ha instat avui a abandonar el país el màxim responsable de l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA) dels Estats Units a l'Ambaixada de Berlín, després de destapar dos presumptes casos d'espionatge en l'última setmana. El suposat espia al Ministeri de Defensa, interrogat abans-d'ahir per la fiscalia, ha estat la gota que ha fet vessar el got de l'Executiu alemany, després de l'arrest d'un presumpte agent doble la setmana passada i les revelacions de fa un any de l'extècnic de la CIA Edward Snowden sobre les quals els EUA encara no ha donat explicacions.

En un comunicat, el portaveu de l'Executiu alemany, Steffen Seibert, va assegurar que aquest pas s'ha pres "a la llum de la investigació que porta a terme el fiscal general" entorn dels dos últims casos i tenint en compte "els mesos transcorreguts sense obtenir respostes sobre les activitats dels serveis secrets dels EUA a Alemanya".

El cap de la CIA a l'ambaixada nord-americana a Berlín ha d'abandonar el país en els pròxims dies per evitar un procés formal d'expulsió, que implicaria declarar-lo primer persona non grata, una decisió sobre la qual la legació nord-americana ha preferit no pronunciar-se.