Un capo arrestat aquesta setmana en una operació contra la Camorra, la màfia de la regió de Nàpols, que es va saldar amb 32 detinguts, va revelar a un amic que el març del 2013 va mantenir una conversa amb l'extresorer del PP Luis Bárcenas, el qual suposadament li va expressar el seu desig de participar en un negoci de l'organització mafiosa.

Així ho assenyala el diari ABC, que informa en la seva edició d'ahir que un dels detinguts dimarts en l'operació Tarantela, Ciro Rovai, va explicar per telèfon a un amic que Bárcenas li havia dit textualment: "política i màfia són el mateix".

Fonts properes al cas han confirmat a Efe aquesta conversa, que es va produir el 25 de març del 2013, encara que no han volgut aportar més detalls.

Segons la informació del diari, Rovai va dir al seu amic, de nom Francesco, que havia parlat amb el tresorer del PP, "el de l'escàndol". "Vol ser el meu soci en l'assumpte del Limoncello", un negoci que, pel que sembla, volia muntar el camorrista.

Rovai va preguntar a Bárcenas si tenia amistats entre la gent d'Eurovegas -el megacomplex d'oci que es volia construir a la Comunitat de Madrid i que finalment es va fer enrere- i l'extresorer li va respondre que sí, a més de dir-li que havien de parlar "de negocis després de les festes", en al·lusió a la Setmana Santa.

Aquesta conversa va tenir lloc dos mesos abans que l'extresorer ingressés a la presó.