Les forces de seguretat marroquines van rebutjar un nou intent d'entrada massiva al perímetre fronterer de Melilla, prop del pas de Barri Xinès, on uns cent immigrants van ser interceptats abans que poguessin saltar la tanca. L'intent es va produir poc abans de les set del matí, quan un centenar de subsaharians es va acostar corrent cap al perímetre després de baixar dels campaments on els immigrants s'han establert a la muntanya Gurugú.

Cap d'aquests no va aconseguir saltar la triple tanca gràcies a un fort desplegament de seguretat als dos costats de la frontera per part de les forces auxiliars marroquines i la Guàrdia Civil. L'institut armat va reforçar la seva presència al tram entre el Barri Xinès i l'aeroport amb nombroses patrulles, sense que finalment fos necessària la seva actuació perquè els agents marroquins tenien controlada la situació al seu costat de la frontera.

L'últim intent d'entrada a Melilla es va produir fa una setmana a la mateixa zona, quan uns 400 immigrants van intentar accedir a la ciutat autònoma pel pas del Barri Xinès, on alguns van ser interceptats a les instal·lacions frontereres, encara que cap va aconseguir el seu objectiu.

En aquest sentit, la tanca de Melilla fa un mes que és reforçada en els seus més de 10 quilòmetres amb la malla antitrepa, un nou sistema que només han aconseguit superar 20 immigrants en un dels sis intents d'entrada que s'han registrat des d'aleshores al perímetre fronterer. La malla antitrepa va ser anunciada pel ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, a la seva visita a Melilla el 6 de març, gràcies a una inversió d'un milió i mig d'euros.