El pròxim primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha cridat avui a la participació i el "compromís" en les consultes per elegir els nous líders del socialisme català i espanyol, en una jornada que, segons el seu parer, és "sens dubte una victòria del nostre partit".

En declaracions als mitjans després de votar a l'agrupació de Sant Martí a Barcelona, Iceta, l'únic candidat a liderar el PSC, ha reconegut que avui és "un dia molt especial, perquè per primera vegada s'elegeix al secretari general del PSOE i al primer secretari del PSC amb una consulta a tota la militància".

"Avui és un dia per a cridar a la participació, al compromís i per celebrar aquest nou avanç cap a la democratització dels partits, que esperem que aviat altres segueixin i se sumin a aquest esforç per fer una política més transparent, democràtica i participativa", ha explicat.

Per això, ha admès que el "satisfaria" que participés "molta gent", en una jornada de votació que serà, "sens dubte, una victòria del nostre partit", ha asseverat.

"El repte -ha augurat- serà superar un moment de dificultats especials, i donar una resposta a la societat catalana, que espera de nosaltres un missatge clar i una proposta de solucions concretes als problemes d'encaix de Catalunya amb la resta d'Espanya".

En aquest "full de ruta" també estarà el fet que "la societat catalana espera del PSC una política alternativa a la qual porten el Govern i la Generalitat", a més d'"una bona preparació de les municipals de l'any que ve, al costat d'unes primàries per escollir el pròxim candidat del PSC a la presidència de la Generalitat i la preparació del congrés ordinari del partit de l'any que ve".

En tot cas, ha deixat clar que el PSC no estarà la setmana que ve a la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, perquè "aquest pacte està molt lligat a una consulta concreta, amb una pregunta i una data que no compartim".

Respecte a l'elecció del secretari general del PSOE, ha apuntat que "és un dia de molta tranquil·litat, no hi haurà guanyadors o perdedors, perquè qui guanyarà és el partit socialista".

"No tinc candidat, que guanyi el millor. Guanyi qui guanyi, tenim la certesa de què serà un magnífic secretari general i que el PSC i PSOE trobaran els mecanismes per col·laborar i trobar una solució al problema d'encaix entre Catalunya i la resta d'Espanya", ha afirmat el diputat.

Iceta, que ha recordat que, malgrat no tenir un contrincant en aquestes primàries, va obtenir 4.321 avals per presentar la seva candidatura, "la qual cosa és més que suficient per lla