El president d'ERC, Oriol Junqueras, va instar els militants del partit a "estar preparats" per pactar amb qui calgui per governar després de les properes eleccions municipals, en especial a Barcelona, uns comicis que va titllar de repte "immens".

Coincidint amb el 48è Congrés Regional de la Federació de Barcelona, Junqueras va advocar per la unitat, no només interna, sinó també amb l'"entorn" polític de la formació independentista.

En un discurs dirigit als militants barcelonins d'ERC, el líder del partit va apostar per mantenir la unitat interna per "obrir-lo a la societat" de cara a les eleccions.

"Hem aconseguit el repte de construir una candidatura àmplia. Hem d'estar preparats per sumar amb qui calgui per assumir la gestió de Barcelona", va asseverar Junqueras. La paraula "unitat" va ser un dels valors que més va utilitzar en un discurs en el qual també va alertar de la possibilitat que el govern central canviï la llei electoral perquè la llista més votada en els comicis sigui la que governi als ajuntaments.