El nombre de palestins morts en bombardejos de l'exèrcit israelià a Gaza en el marc de l'ofensivaMarge Protector iniciada fa cinc dies ascendeix ja a 126 i són almenys 926 els ferits, segons fonts sanitàries de la franja.

Almenys cinc palestins van morir i més de 10 van ser ferits en un bombardeig de les forces aèries israelianes sobre un veïnat del nord de la franja de Gaza. Amb anterioritat, una desena de persones havia mort i altres quinze van resultar ferides en atacs israelians en diferents punts de l'enclavament costaner abans del clarejar.

Segons el portaveu del ministeri de Sanitat a Gaza, Ashraf al-Qedra, tres palestins van morir i cinc van resultar ferits en un dels atacs aeris israelians contra un grup de persones als voltants d'una mesquita de l'oest de la capital de Gaza.

Poc abans, va precisar la font, dues noies discapacitades morien i cinc persones resultaven ferides de gravetat en un nou bombardeig contra un centre per a discapacitats al nord de la franja.

En un altre atac, cinc van morir i un nombre similar van ser ferits quan van ser aconseguits per un míssil a Yabalia, al nord del territori palestí.

Prop de la mitjanit, quatre palestins van perir al que es va sumar un menor de 17 anys en ser blanc d'un atac aeri en un carrer de la ciutat de Gaza, va afegir Al-Quedra.

El ministeri de Sanitat va dir que dos terços de les víctimes són civils, entre dones, ancians i nens, i va advertir que la franja pateix de falta de material i equips mèdics als hospitals per atendre als ferits.

En un comunicat, les Forces Armades d'Israel van informar que un dels seus vehicles que patrullava a la zona del nord de Gaza havia estat atacat per milicians, però no hi va haver ferits.

Així mateix, segons les mateixes fonts, un dels 36 coets llançats a la mitjanit va caure en territori palestí i va causar un incendi en un magatzem de l'agència de l'ONU per a refugiats palestins (UNRWA).

Durant la matinada i a primera hora del matí del dissabte, aparells de l'aviació militar d'Israel van prosseguir el bombardeig d'habitatges a la localitat de Gaza, al mateix temps que les faccions armades palestines, inclosa Hamás i la Yihad Islàmica, seguien amb el llançament de coets contra sòl israelià.

L'exèrcit israelià va indicar de matinada en un comunicat que ha impedit un atac amb coets contra Israel i va confirmar haver aconseguit "diversos terroristes" que planejaven disparar.

Les Brigades Azedín al Kasem, braç armat del moviment islamista Hamàs, van assumir la nit passada l'atac amb una llançadora portàtil (RPG) d'ahir contra un tot terreny blindat israelià en el perímetre de Gaza, que va causar ferides a un soldat.