L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, va assegurar ahir que està disposada a encapçalar la llista de la plataforma Guanyem Barcelona en les pròximes eleccions municipals. En declaracions a Catalunya Ràdio, Colau va reconèixer que se li ha demanat que encapçali la candidatura a Barcelona, ja que és "una persona coneguda, una figura de consens", i va afirmar que "si això pot ser útil perquè això tiri endavant, jo estic disposada a donar la cara".

No obstant això, Colau va puntualitzar que "si fa falta ser candidata, estic disposada a ser-ho, però sempre que hi hagi un projecte col·lectiu en el qual molta gent s'impliqui i se'n corresponsabilitzi". "És a dir, jo estic disposada a donar la cara per projectes col·lectius on molta gent s'impliqui. Simplement per fer una candidatura d'Ada Colau, no crec que sigui la solució a allò que ens està passant", va sentenciar.

Guanyem Barcelona és una plataforma que vol reunir el suport d'alguns partits com ICV, EUiA, la CUP, Procés Constituent i Podem, així com diferents entitats socials i sindicats.