El pare Abad de Montserrat, Josep M. Soler, ha proposat treballar per trobar "uns valors ètics universals compartits que defensin la dignitat de la persona humana i el respecte a la diversitat cultural i social".

L'abat de Montserrat ha pronunciat avui la conferència "Cap a uns valors compartits en un món globalitzat" al Cercle de l'Aigua, l'espai de debat i reflexió impulsat per la Fundació Agbar.

Soler ha demanat "compromisos polítics consensuats", així com la implicació d'escoles, famílies, agents socials i mitjans de comunicació, "per abordar des de l'ètica els reptes de l'actual món globalitzat".

En la seva ponència, l'abat ha manifestat el seu suport a les reformes del papa Francesc per fer un Vaticà més transparent i compromès i al servei dels homes i dones del nostre temps.

Ja en el col·loqui, l'abat de Montserrat ha reiterat el seu suport a la consulta sobiranista del 9 de novembre i ha insistit que, en un eventual estat independent, Catalunya hauria de mantenir "la seva solidaritat amb els pobles amb els quals conserva forts vincles històrics i familiars".

Coincidint amb la participació de Josep M. Soler al Cercle de l'Aigua d'avui, la Fundació Agbar ha signat un conveni amb la Fundació Abadia de Montserrat 2025 per impulsar i promoure l'activitat del cor del Escolania de Montserrat.

En virtut d'aquest acord, la Fundació Agbar organitzarà un cop l'any un concert del cor de l'Escolania de Montserrat al Palau de la Música Catalana.