El papa Francesc va afirmar que afrontarà amb tota la "severitat" que això requereix els casos de pederàstia en el si de l'Església catòlica, els quals va anomenar "lepra", en una entrevista publicada ahir pel diari italià La Repubblica, en la qual també va parlar de la màfia i del celibat.

Francesc va assenyalar que els casos de pederàstia són "freqüents" en la societat actual, en la qual es perpetren aquests "abominables" delictes com a conseqüència, entre altres coses, que l'educació sembla haver desaparegut de les cases i de les famílies.

"La corrupció d'un noi és el més terrible i rebutjable que es pugui imaginar i especialment si, com demostren les dades que he pogut examinar personalment, gran part d'aquests fets abominables es donen a l'entorn de famílies o amics", va indicar.

Un problema que també afecta l'Església catòlica, on es desenvolupa com si d'una malaltia infecciosa es tractés, com si fos "lepra", va dir.

El Papa va expressar la seva preocupació per les estadístiques que li ofereixen alguns dels seus col·laboradors, que apunten al fet que la pederàstia podria afectar el 2 % de l'Església.

"Ho considero gravíssim. Aquest 2 % de pederastes són fins i tot bisbes i cardenals. A més, uns altres coneixen aquests casos i callen. Trobo aquesta situació insostenible i la meva intenció és afrontar-la amb la severitat que requereix", va subratllar.

Dilluns passat, el Papa va demanar "perdó pels pecats d'omissió" que van cometre alguns líders de l'Església, i que estaven relacionats amb els abusos sexuals durant una missa que es va dur a terme en la seva residència vaticana, a la qual van assistir sis víctimes d'aquests delictes.

"Humilment demano perdó", va dir el Papa argentí, qui va reconèixer que els líders de l'Església "no han respost adequadament a les denúncies d'abús presentades per familiars i per aquells que van ser víctimes de l'abús".

Un altre dels assumptes que va abordar durant l'entrevista és el crim organitzat, que el pontífex argentí va dir no conèixer "a fons", encara que és conscient dels delictes que sovint cometen els mafiosos o dels "enormes interessos" que administren.