Prop de 4.000 palestins van buscar refugi durant el dia d'ahir a les instal·lacions de l'ONU a Gaza, després que almenys 45 persones morissin i 131 resultessin ferides a causa dels darrers atacs israelians a la franja. Segons Chris Gunnes, portaveu a la zona de l'agència de Nacions Unides per als refugiats palestins (UNRWA), 166 persones van morir i més de 1.100 van resultar ferides en els sis dies que dura la tercera ofensiva israeliana contra Gaza des que el 2007 el moviment islamista Hamàs assumís el seu control.

"La situació a Gaza continua sent devastadora i impredictible. Milers de persones intenten fugir dels atacs i trobar refugi en instal·lacions de la UNRWA. Hem obert vuit escoles i només avui prop de 4.000 persones han buscat refugi", va afirmar. "El nombre està creixent al llarg del dia. Sis d'aquestes escoles estan a Gaza ciutat", va afegir Gunnes, que va tornar a instar totes les parts a posar fi a les hostilitats, protegir els civils i respectar el dret internacional.

Els primers ministres dels EUA, França, Alemanya i el Regne Unit van aprofitar la reunió d'ahir a Viena per analitzar la crisi a Gaza i discutir com aconseguir un alto el foc entre Israel i el grup islamista Hamàs, segons va indicar el cap de la diplomàcia francesa, Laurent Fabius. "Hi ha un elevat nombre de víctimes a Gaza. Hi ha trets de coets contra Israel i dins del context d'una escalada absolutament desastrosa, França reclama, igual que el Consell de Seguretat de l'ONU, el retorn a la treva del 2012", va declarar el ministre. "L'objectiu és l'alto el foc. Anem certament a discutir-ho amb els meus col·legues aquí presents", va agregar Fabius.