Grups de defensa dels drets humans i organitzacions internacionals investiguen les denúncies sobre l'eventual utilització per part d'Israel d'armes no convencionals, segons va informar el portaveu de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Ihab Bassiso. "Hem rebut informes del ministeri de Sanitat de Gaza que asseguren que els metges s'estan trobant amb un nou tipus de ferides entre les víctimes", va explicar el portaveu. Concretament, Erik Fosse, catedràtic de Cirurgia de la Universitat d'Oslo, va explicar que l'exèrcit hebreu usa projectils que en esclatar desprenen tanta energia que amputen la part inferior del cos i causen greus cremades.

Les brigades d'Azedim al Qàssem, braç armat del moviment islamista Hamàs, van treure a escena els seus avions teledirigits, artillats amb petits coets, una de les "sorpreses" que deien tenir reservades per a Israel. Hamàs va presumir de posseir tres avions pilotats per control remot, un dels quals dissenyat per a l'espionatge a Israel i els altres dos, per realitzar atacs. A primera hora del matí, un míssil tipus Patriot israelià va interceptar un d'aquests aparells, pel que sembla quan volava cap al port mediterrani d'Ashdod.

L'Exèrcit hebreu va arrestar onze diputats de Hamàs que resideixen a Cisjordània. Contingents israelians van realitzar incursions a les ciutats de Tulkarem, Hebron, Nablus, Ramal·la i Jenín, i, a més dels legisladors, es van emportar arrestades deu persones més, entre els quals hi havia alguns professors d'universitat.

El govern dels Estats Units va aconsellar a Israel que no faci una incursió terrestre a Gaza, com està sospesant fer l'Executiu de Benjamín Netanyahu, encara que va destacar que respectarà la decisió que prengui el seu aliat israelià a mesura que prossegueix la seva ofensiva, en la qual, de moment, ja han mort més de 170 palestins. Mentrestant, Egipte va proposar un alto el foc a les dues parts a partir d'avui.

El ministeri d'Afers Estrangers recomana a la colònia espanyola resident a Gaza que abandoni aquest territori davant la tensió que hi ha entre israelians i palestins i demana que es viatgi amb "extrema precaució" a Israel.