La jutge Elizabeth Butler-Sloss ha estat només tres dies al capdavant de la investigació de l'escàndol de pederàstia a Regne Unit. La magistrada, de 80 anys, la dona que ha arribat més alt en l'escalafó judicial britànic, ha cedit a les pressions i ha dimitit per un suposat "conflicte d'interessos".

Desenes de diputats laboristes van qüestionar el seu nomenament directe, a càrrec de la ministra d'Interior, Theresa Mayo, per considerar que la jutge podria tenir una relació indirecta amb el cas. El seu germà, Michael Havers, va desenvolupar el càrrec de fiscal general durant el Govern de Margaret Thatcher i va poder desenvolupar una paper en la trama per silenciar l'escàndol durant els anys 80.

Segons va denunciar al Daily Mirror l'exconservador Anthony Gileberthorpe, Thatcher va arribar a tenir a les seves mans un document de 40 folis amb acusacions molt concretes contra alts càrrecs del seu Gabinet suposadament implicats en una xarxa de pederàstia.

Entre d'altres tasques, la jutge Butler-Sloss hauria d'haver investigat el parador d'un dossier secret de 114 arxius "desapareguts" del Ministeri d'Interior, amb informació sobre els suposats vincles de l'establishment britànic amb els abusos de menors.