15 de juliol de 2014
15.07.2014

L'Església Anglicana dóna llum verd que les dones siguin ordenades bisbes

La històrica decisió del Sínode General posa fi a segles de profundes divisions en un tema molt polèmic

15.07.2014 | 00:00

L'Església d'Anglaterra va donar llum verd que les dones puguin ser ordenades com a bisbes per primera vegada en la seva història després d'anys d'intensos debats interns i amenaces fallides perquè la dona accedeixi a l'episcopat. Després d'una reunió prèvia de cinc hores celebrada a York, al nord d'Anglaterra, el Sínode General dels anglicans va obtenir el suport de les tres cambres que conformen l'òrgan executiu de l'Església anglicana: bisbes, clergues i laics.
Concretament, entre els bisbes es van obtenir 37 vots a favor de la proposta, 2 en contra i 1 abstenció; entre els clergues, els sufragis favorables van ser 162 davant de 25 en contra i 4 abstencions, mentre que el vot dels laics, considerat decisiu, es va tancar amb 152 paperetes favorables, 45 en contra i 5 abstencions.
L'històric desenllaç dóna la volta a segles de tradició dins d'una Església que ha patit profundes divisions a conseqüència d'un assumpte considerat controvertit.
L'anunci va ser acollit entre els congregats amb crits de joia i alguns aplaudiments malgrat que l'arquebisbe de York, John Sentamu, havia instat els membres del Sínode a expressar la seva reacció amb "sensibilitat i contenció".
El viceprimer ministre britànic i líder del Partit Liberal Demòcrata, Nick Clegg, va expressar la seva satisfacció davant el resultat mitjançant un missatge penjat al seu compte de Twitter. "Ben fet a Justin Welby pel seu lideratge a l'hora d'assegurar el vot del "sí" per a les dones bisbes", va assenyalar el número dos del Govern de David Cameron -partidari també de l'ordenació de dones biebes-, i que va considerar, a més, que es tracta d'"un gran moment" per a l'Església d'Anglaterra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18