El vicepresident de l'associació Societat Civil Catalana (SCC), Joaquim Coll, va dir ahir, després de la reunió d'aquesta plataforma amb Mariano Rajoy, que la primera condició per desactivar la tensió independentista és fer "més integrador i atractiu" el projecte comú entre Catalunya i la resta d'Espanya.

Coll, juntament amb altres membres d'aquesta plataforma contrària a la independència de Catalunya, es va reunir amb el president del govern al palau de la Moncloa per analitzar la situació que es viu a Catalunya davant la consulta que es pretén celebrar el 9 de novembre i informar Rajoy sobre les seves reflexions per contribuir a una "inflexió positiva" del procés.

Després de l'entrevista, de gairebé dues hores, i en roda de premsa, Coll va assenyalar que han trobat el president preocupat per la qüestió catalana, "perquè l'embat és seriós" i "per això ens ha escoltat amb interès".

El vicepresident de la SCC va llegir una declaració, en castellà i català, en què va deixar constància que la trobada havia estat cordial, així com la receptivitat del president als seus plantejaments.

Segons la seva opinió, cal superar el debat secessionista, perquè és esgotador, distreu les institucions catalanes dels veritables problemes i sotmet el conjunt del poble espanyol a una tensió innecessària.