Durant el primer semestre de l'any, 2.053 civils han mort en 95 atacs perpetrats per la milícia radical islàmica Boko Haram a Nigèria, segons els càlculs de Human Rigths Watch (HRW). No obstant això, els càlculs del govern nigerià eleven aquesta xifra a més de 3.000 i estimen que des del 2009 han mort prop de 12.000 persones per la violència d'aquest grup terrorista.

Segons HRW, en els sis primers mesos del 2014 s'ha registrat un augment dramàtic d'atemptats al nord-est del país, especialment a l'estat de Borno, que s'ha convertit en el feu polític i operatiu del moviment insurgent. En aquest estat han mort 1.446 civils, mentre que 151 més van perdre la vida en atacs perpetrats a l'estat d'Adamaoua i 143 en el de Yobe. La resta ha mort en diferents atemptats amb explosius ocorreguts a la capital del país, Abuja, i a altres ciutats importants. Per a HRW, aquests assassinats s'eleven a la categoria de crims contra la humanitat, ja que es tracta d'atacs sistemàtics i generalitzats.

La Policia de Nigèria va informar de la detenció d'un alt comandant de Boko Haram durant una batuda realitzada al nord-est del país. Mohammad Zakari, de 30 anys i conegut com el cap carnisser, va ser arrestat dissabte al bosc de Balmo en una operació policial.