Un ciutadà israelià va morir a causa de les ferides que li va produir un coet llançat des de Gaza, i es va convertir en la primera víctima mortal d'aquesta nacionalitat des que fa vuit dies va començar l'operació Marge Protector contra Hamàs. Un coet llançat per milícies palestines va impactar al pas fronterer d'Erez, entre Israel i Gaza, i va provocar ferides greus a un ciutadà, que finalment li van causar la mort, i va ferir lleument un soldat que es trobava a la zona.

Es tracta del primer israelià mort en l'ofensiva a Gaza iniciada el dia 8 d'aquest mes, que ha causat la mort d'almenys 190 palestins, la majoria civils, i 1.400 ferits. Els més de 1.000 coets disparats en direcció a Israel des d'aleshores havien provocat fins ara desperfectes a infraestructures i vehicles, a més d'una desena de ferits de diversa consideració.

Israel va reprendre els bombardejos sobre Gaza, malgrat haver acceptat ahir mateix un alto el foc, mentre que les milícies palestines van seguir llançant coets. Només unes hores abans, el govern hebreu havia acceptat una treva, entre les pressions dels seus ministres més durs, els quals fins i tot van arribar a demanar l'ocupació de Gaza.

No obstant això, malgrat l'anunci, les milícies palestines no van deixar de disparar coets, prop d'un centenar, segons xifres l'Exèrcit, que no van causar víctimes, però van fer més dèbil la possibilitat d'un cessament de les hostilitats que obri les portes a negociar una treva, com proposa Egipte.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va assegurar que Hamàs no ha deixat a Israel cap altra opció que ampliar i intensificar la seva ofensiva sobre la franja. "Estàvem preparats per solucionar això per la via diplomàtica, però Hamàs no ens ha deixat cap més opció. Qui intenta fer mal a Israel en resulta perjudicat", va afirmar Netanyahu.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va demanar a Hamàs que cooperi amb el pla d'alto el foc proposat per Egipte, que no ha servit per aturar les hostilitats a la franja de Gaza.