Artur Mas decidirà les pròximes setmanes com es configura la nova direcció de CDC després de la marxa d'Oriol Pujol de la secretaria general. La intenció del partit és no allargar excessivament els temps per no generar incertesa, per això les negociacions es podrien tancar aviat perquè el Consell Nacional del 6 de setembre oficialitzi els nomenaments.

Des de Convergència s'esforcen a remarcar que no estan davant un canvi només de secretari general, sinó davant una modificació de tota la direcció, de manera que podrien ser diverses, les persones que podrien canviar de cadira a la cúpula del partit.

Els escollits per exercir les competències de secretari general que va delegar Oriol Pujol el mes de març del 2013, Lluís Corominas i Josep Rull, estan ben posicionats per ascendir. Però no es descarta que pugui assumir el rol d'Oriol Pujol algun membre del Govern, com el conseller de Presidència, Francesc Homs, home de confiança de Mas, o altres consellers com Santi Vila o Felip Puig. Vila cotitza a l'alça des de fa temps per la seva gestió en les polítiques d'infraestructura, mentre que Felip Puig és un referent històric a CDC i està considerat com el "pare polític" de tota una generació de sobiranistes convergents avui amb càrrecs de comandament.

Un altre dels "deures" de la futura direcció convergent serà apuntalar les relacions a CiU amb la UDC de Josep Antoni Duran i Lleida.