El Servei Meteorològic de Catalunya ha publicat la setena edició del Butlletí Anual d´Indicadors Climàtics (BAIC-2013), que avalua l´evolució recent del clima de Catalunya a partir de l´anàlisi de diferents indicadors de canvi i variabilitat climàtics. Com a resultats generals d´aquest estudi per al període 1950-2013, s´aprecia que la temperatura mitjana anual de Catalunya s´ha incrementat a un ritme de 0,22 °C/dècada (valor estadísticament significatiu), mentre que la precipitació mitjana anual mostra una lleugera tendència a la reducció, -1,5 %/dècada (valor sense significació estadística). Per a l´estiu s´obtenen els increments tèrmics més marcats (+0,34 °C/dècada) i les disminucions de la precipitació també més importants (-5,4 %/dècada), ambdós valors estadísticament significatius.

El nivell del mar a l´Estartit ha augmentat 3,6 cm/dècada durant el període 1990-2013, i la temperatura de l´aigua del mar en els primers 50 metres de fondària, també a l´Estartit, ha augmentat a un ritme de 0,3 °C/dècada(període 1974-2013). Pel que fa a l´onatge, s´ha detectat una tendència positiva (augment) en el nombre de dies de mar plana o amb onatge feble (onades de 0 a 0,5 metres d´alçada) igual a +1,9 dies/dècada, i especialment marcat a la primavera i l´estiu, mentre que disminueixen els dies amb onatge superior a 0,5 metres.

El BAIC 2013, obtétambé el càlcul dels índexs climàtics a vint-i-quatre sèries de temperatura repartides pel territori i cobrint el període 1950-2013.Aquests índexs aporten informació sobre l´evolució dels extrems climàtics i es basen en l´anàlisi de dades a resolució diària. En general, les vint-i-quatre sèries indiquen un augment d´aquells índexs que reflecteixen millor l´increment tèrmic experimentat.