L'Exèrcit israelià va iniciar anit una operació terrestre a Gaza després de deu dies de bombardejos aeris massius i en resposta a l'incessant llançament de coets des de la Franja.

En un comunicat, les Forces Armades israelianes van explicar que el govern ha autoritzat una nova fase de l'ofensiva Marge Protector, que inclou l'entrada en escena dels cossos de cavalleria -tancs- i d'infanteria estacionats des de fa dies a la frontera.

"Després de deu dies d'atacs de Hamàs (moviment islamista) per terra, mar i aire, i després de rebutjar les ofertes per tranquil·litzar la situació, l'Exèrcit israelià ha decidit iniciar una operació terrestre a Gaza", indica la nota. "L'objectiu de les Forces Armades, definit pel govern, és establir una realitat en què els residents d'Israel puguin viure en pau i seguretat sense que continuï el terrorisme indiscriminat, i donar un cop definitiu a la infraestructura de Hamàs", va afegir.

D'altra banda, almenys tres nens d'una mateixa família van morir i cinc persones més van resultar ferides en un bombardeig israelià sobre un barri del centre de Gaza, segons va informar Ashraf al-Qedra, portaveu d'emergències de la franja. Les víctimes mortals són dos germans de 7 i 8 anys que jugaven amb un cosí de 10 que també va perdre la vida en l'atac. Una altra nena va morir en un nou atac israelià sobre la localitat meridional de Khan Yunis, una de les més castigades per l'ofensiva.

Els bombardejos van tenir lloc poc després que l'Exèrcit israelià i les milícies palestines repren- guessin les hostilitats després d'un alto el foc humanitari de sis hores sol·licitat per l'ONU i acceptat tant per Israel com pel moviment islamista Hamàs. Amb aquestes víctimes, ja són 236 els palestins morts en els deu dies d'ofensiva israeliana sobre Gaza, 48 d'ells nens i menors d'edat.

Dimecres, quatre nens de curta edat van morir en un atac de la Marina hebrea contra una platja en la qual estaven jugant juntament amb 12 companys que van resultar ferits. Els seus cossos van quedar destrossats sobre la sorra després que un dels vaixells que imposen el bloqueig marítim al qual Israel sotmet a la Franja obrís foc.

Així, després d'una breu treva humanitària, que els ciutadans de Gaza van aprofitar per proveir-se, l'Exèrcit israelià i les milícies islamistes palestines van reprendre el seu intercanvi bèl·lic. El matí, no obstant això, havia estat més tranquil amb una estranya calma i certa sensació d'alleujament, després d'una nit de bombardejos menys intensos.

Animats per l'alto el foc exigit per l'ONU, els carrers de la Franja van reprendre el ritme mandrós d'un matí qualsevol de ramadà. Els camions de repartiment d'aigua van reprendre la seva activitat i alguns treballadors públics, com els escombriaires, van començar la titànica tasca de recollir les tones d'escombraries que s'acumulen a tots els carrers de la Franja.

Aliments, medecines, combustible i sobretot aigua eren els béns més demanats pels ciutadans, exhaustos després de deu dies d'intensos i continus bombardejos que han agreujat la situació.