La Fiscalia ha obert diligències d'investigació per la denúncia presentada per la Generalitat davant els contractes que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va adjudicar el 2008 a una Unió Temporal d'Empreses denominada DMA-Gestió que estava representada per Joan Lluís Quer, qui va ser gerent de l'ACA entre 2000 i 2004. La Generalitat va denunciar davant la Fiscalia les presumptes irregularitats comeses per l'Agència Catalana de l'Aigua en l'etapa del tripartit, quan estava dirigida per Manuel Hernández, a l'adjudicar suposadament a dit a DMA-Gestió serveis d'assessoria i consultoria per import de 7,68 milions d'euros.

La UTE DMA-Gestió estava formada per Auditoria i Enginyeria, United Research Services Espanya i Artenginy, el representant del qual era Joan Lluís Quer, en l'actualitat president de l'empresa pública Infraestructures.cat. El fiscal indica que "les evidents irregularitats posades de manifest per les institucions denunciants són tan nombroses i presenten tan groller calibre que el fet que concorrin a al vegada en una contractació pública de molt elevat import pel seu compte constitueix un indici raonablement sòlid".

Entén el fiscal que "la concreta configuració de la licitació i la seva adjudicació a la UTE abans referida pogués haver estat pactada prèviament amb els adjudicataris en detriment de la resta de competidors i de l'interès publico".

"Al que s'afegeix, i no és intranscendent, que el representant de la UTE en aquest procediment va ser Joan Lluís Quer, qui havia estat gerent de l'ACA entre els anys 2000 i 2004 i la influència del qual pogués haver resultat determinant en aquests fets", agrega el fiscal. Els contractes van ser examinats posteriorment per la Sindicatura de Comptes de la Generalitat, que va apreciar també "fets perseguibles administrativa i judicialment".

L'informe de la Sindicatura assenyalava que, abans d'iniciar-se el procés de licitació del contracte, i segons documents acreditatius, va haver reunions de coordinació entre el personal de l'ACA i les empreses que finalment van gua-nyar el concurs.