El jutjat social número 16 de Madrid ha desestimat la demanda que va presentar l'extresorer del PP Luis Bárcenas contra el seu partit per acomiadament improcedent i per la qual reclamava 905.000 euros en concepte d'indemnització, però la sentència guardava una càrrega de profunditat contra la formació conservadora. Segons la jutge, l'extresorer, que porta més d'un any a la presó, segueix sent empleat del Partit Popular en situació d'excedència.

Així, Bárcenas va demanar l'excedència per ser senador el 2004, i per a la jutge no ha quedat acreditat documentalment que aquesta situació canviés, fet pel qual cosa segons la magistrada no s'ha extingit la relació laboral entre Bárcenas i el Partit Popular, fet pel qual segueix sent el seu empleat en situació d'excedència laboral. Atès que no havia conclòs la relació laboral amb l'extresorer, l'alta a la Seguretat Social realitzada pel PP el 2010 va ser "indeguda i sancionable".

Per altra banda, en la seva sentència, la jutge de Madrid rebutja l'argument de l'acomiadament en diferit de Cospedal, però també la demanda per acomiadament improcedent presentada per Bárcenas, qui reclamava 905.000 euros. La magistrada rebutja la demanda perquè no ha considerat acreditat que entre 2010 i el 31 de gener de 2013 Bárcenas realitzés algun tipus de treball pel qual el PP li pagava el seu sou de 21.300 euros mensuals, incloses dues pagues extra.

No estan acreditats els serveis de l'extresorer, i per això rebutja la seva petició, malgrat que considera provats els pagaments, que tenia despatx a la seu central del carrer Génova, secretària, un cotxe oficial marca Audi al seu servei amb xofer, correu electrònic corporatiu, i que va rebre del PP cistelles de Nadal els anys 2010, 2011 i 2012.

Per part seva, el secretari d'Organització del PSOE, Óscar López, va exigir explicacions "urgents" al PP per la "presa de pèl infinita" que, segons el seu parer, suposa que una sentència judicial determini que l'extresorer d'aquest partit "segueix sent empleat del Partit Popular".