Almenys 51 palestins havien mort anit a Gaza des que dijous a la nit l'Exèrcit israelià va emprendre una operació terrestre contra la franja, van informar a Efe fonts mèdiques. Segons Ashraf al Qedra, portaveu d'emergències de Gaza, entre els morts hi ha més d'una desena de nens.

Ahir a la tarda, vuit membres d'una mateixa família van perdre la vida en impactar un obús sobre el seu habitatge a la localitat de Bet Khanun, una de les més bombardejades al començament de la nit al nord de Gaza. Hores abans, tres adolescents d'entre 12 i 16 anys havien mort per un obús llançat des d'un carro de combat.

Des que del capvespre, les forces israelianes van tirar desenes de bengales sobre els barris del nord i l'est de la ciutat de Gaza, que van ser bombardejats amb intensitat tant per la Marina de Guerra, a l'oest, com pels blindats apostats a prop de la frontera. A més, quatre nens van morir en accions similars sobre l'est de la Franja. Al sud, quatre persones van perdre la vida i cinc van resultar ferides en bombardejos sobre la localitat de Khan Iunis, una altra de les més castigades des de terra, mar i aire durant la present ofensiva.

També es va informar d'una desena de morts en bombardejos sobre la localitat de Rafah, veïna a la frontera amb Egipte.

L'artilleria israeliana va començar anit a bombardejar amb intensitat el nord i l'est de Gaza des de les posicions de combat que ha desplegat a l'interior de la franja, a escassos quilòmetres de la frontera. L'artilleria va llançar desenes de bengales que van il·lumina el barri de Zaitum, un dels bastions del moviment islamista Hamàs i del grup radical palestí Jihad Islàmica. De seguida, unitats d'artilleria i avions de combat van obrir foc contra aquesta depauperada zona, una de les més castigades de Gaza ciutat.

L'Exèrcit israelià va emprendre dijous la seva segona incursió terrestre a Gaza (emmarcada en l'operació "Marge protector") des que el 2007 Hamàs va aconseguir el seu control polític i militar. La incursió forma part d'un gran ofensiva llançada el passat 8 de juliol a la que ja han mort més de 290 persones, la majoria civils, prop de 80 d'ells nens. L'exèrcit va informar que les seves forces han trobat les entrades de tretze túnels. "Forces de la brigada d'infanteria Guivati (...) han descobert fins ara 13 boques de túnels que eren usats per al contraban d'armes i executar atacs terroristes", s'indica en un comunicat oficial. La destrucció de túnels ha estat l'excusa esgrimida pel govern del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, per ordenar l'operació terrestre, davant el temor que siguin utilitzades per atacar civils israelians.

D'altra banda, gairebé cinquanta palestins van resultar ferits avui en una sèrie d'enfrontaments amb forces israelianes en diferents punts de Cisjordània.