L'aerolínia Malaysia Airlines ha comunicat avui les nacionalitats dels 298 persones que viatjaven a bord de l'avió del vol MH17 entre Amsterdam i Kuala Lumpur que va ser enderrocat a l'est d'Ucraïna.

La majoria d'ells, 192, eren de nacionalitat holandesa, un dels quals amb doble nacionalitat nord-americana, ha indicat la companyia en el seu últim comunicat.

A bord també viatjaven 44 malaisis, inclosos els 15 membres de la tripulació i dos nadons; 27 australians; 12 indonesis, inclòs un nadó; 10 britànics, un d'ells amb doble nacionalitat sud-africana; 4 alemanys; 4 belgues; 3 filipins; un canadenc i un neozelandès.

Malaysia Airlines va dir que treballa amb les respectives ambaixades per informar els familiars més propers i que la seva prioritat ara és treballar amb els equips d'emergència per donar assistència a aquestes persones.

La companyia també va informar que condonarà els recàrrecs als passatgers que demanin canviar de destinació i als que vulguin posposar o cancel · lar els seus viatges, inclosos els que disposin de bitllets no reemborsables.

Aquestes exempcions s'aplicaran fins al 24 de juliol per viatges fins al 31 de desembre.