La banda terrorista ETA ha anunciat avui en un comunicat enviat al diari Gara que ha "desmantellat" les "estructures derivades de la lluita armada", amb l'objecte de realitzar "el trànsit del cicle de la confrontació armada a la confrontació democràtica ".

El portal del diari Gara, Naiz.info, ha publicat un avanç del comunicat que donarà a conèixer íntegre demà en què ETA assenyala que ha emprès un "profund procés de transformació", en què destaca el "desmantellament, ja culminat, de les estructures logístiques i operatives derivades de la pràctica de la lluita armada ".

En el comunicat, amb data del 15 de juliol, ETA afirma que el "primer pilar" d'aquesta remodelació està relacionat amb el "segellat verificat dels dipòsits d'armes" anunciat el passat mes de març.

El "segon pilar" consisteix en la "adequació de les seves estructures", assenyala el comunicat, que indica que ETA ja ha culminat "el desmantellament de les estructures logístiques i operatives derivades de la pràctica de la lluita armada".

Segons explica el diari, la banda terrorista està creant una estructura "tècnic-logística que tindrà com a objectiu portar al seu terme el segellat dels dipòsits d'armes".