20 de juliol de 2014
20.07.2014

ETA diu que ha desmantellat les estructures de lluita armada i Interior menysté l'anunci

La banda terrorista ho va anunciar en l'avanç d'un comunicat al diari Gara, que serà publicat íntegre durant el dia d'avui

20.07.2014 | 00:00
Els mediadors Jonathan Powell (esquerra) i Martin McGuiness (centre) amb el membre de Lokarri Paul Rios

El ministeri d'Interior va respondre, ahir a la nit, sobre el comunicat d'ETA en el qual diu que ha "desmantellat" les seves estructures de la lluita armada, que solament espera de la banda "la seva dissolució incondicional" i "el desmantellament de totes les seves estructures criminals".
La banda terrorista ETA va anunciat ahir en l'avanç d'un comunicat enviat al diari Gara que serà publicat íntegre en la jornada d'avui, que ha "desmantellat" les "estructures derivades de la lluita armada", amb l'objecte de realitzar "el trànsit del cicle de la confrontació armada a la confrontació democràtica".
Fonts del ministeri d'Interior van afirmar a l'Agència Efe que el comunicat d'ETA "no conté cap novetat" i van reiterar que "solament esperen de la banda la seva dissolució incondicional i el desmantellament de totes les seves estructures criminals".
"Qualsevol altre comunicat no mereix cap valoració", van assenyalar les fonts del departament que dirigeix el ministre Jorge Fernández Díaz.
El portal del diari Gara, Naiz.info, va publicar ahir a la tarda un avanç del comunicat que donarà a conèixer de forma íntegre en la jornada d'avui, en el qual ETA assenyala que ha emprès un "profund procés de transformació" en el qual destaca el "desmantellament, ja culminat, de les estructures logístiques i operatives derivades de la pràctica de la lluita armada".
En el comunicat, amb data del 15 de juliol, ETA afirma que el "primer pilar" d'aquesta remodelació està relacionat amb el "segellat verificat dels dipòsits d'armes" que va ser anunciat el passat mes de març.
El "segon pilar" consisteix en la "adequació de les seves estructures", segons assenyala el comunicat, que indica que ETA ja ha culminat "el desmantellament de les estructures logístiques i operatives derivades de la pràctica de la lluita armada".
Segons explica el diari, la banda terrorista està intentant crea una estructura "tecnicologística que tindrà com a objectiu portar al seu terme el segellat dels dipòsits d'armes".
ETA assegura que reforçarà l'estructura per a la tasques polítiques, "així com les que tenen com a objectiu principal propiciar converses entre les diferents parts per fer avançar el procés de pau" i situa aquestes decisions en l'inici d'un camí l'horitzó del qual estima "en la superació de totes les conseqüències del conflicte, entre elles, el seu desarmament i la volta a casa de presos i fugits".
La banda terrorista subratlla que es donaria per definitivament superada la confrontació armada, mentre que la "resolució del conflicte d'àmbit polític quedaria en les mans dels diversos agents polítics i socials".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18