El supertifó Rammasun, el pitjor cicló que visita el sud de Xina en els darrers 41 anys, va provocar vuit morts des de la seva arribada fins ahir, segons l'últim recompte de les autoritats.

Cinc persones van morir i 99 van resultar ferides fa dos dies a la illa meridional de Hainan, la primera parada del cicló a Xina, mentre que tres persones van morir i sis van resultar ferides -quatre d'elles, de gravetat- a la regió de Guangxi, on va acabar ahir el tifó després de passar també per la província meridional de Cantón, recull avui l'agència Xinhua.

Rammasun va tocar per tercera vegada territori xinès, en aquesta ocasió a la ciutat de Fangchenggang en Guangxi a primera hora d'ahir, una mica afeblit en comparació del dia anterior, encara que les autoritats mantenien l'alerta vermella davant els greus estralls causats a la zona.

El cicló va arribar acompanyat de vents de fins a 172 quilòmetres per hora, després dels més de 200 quilòmetres que va aconseguir a Hainan, i es creu que s'afeblirà més a mesura que passi pel sud de la regió fins que travessi la frontera amb Vietnam, segons dades del Centre Nacional Meteorològic de Xina.

La zona està afectada per fortes pluges torrencials i vents que van provocar la caiguda d'arbres i talls elèctrics en diverses ciutats.

Les principals carreteres de Fangchenggang estaven tallades a causa de l'acumulació d'escombraries i arbres, i les gasolineres van ser tancades.

A la capital regional, Nanning, tots els vols van ser cancel·lats o es van veure retardats, la qual cosa va afectar a 1.300 passatgers. També es van suspendre tots els trens d'alta velocitat des de la capital fins a ciutats costaneres.