514 palestins i 20 israelians han mort des del començament de l'ofensiva israeliana a Gaza, que entra avui en la seva catorzena jornada, mentre la diplomàcia internacional mira de tirar endavant un alto el foc que , en el millor dels casos, trigarà diversos dies.

Una portaveu del Ministeri de Salut de la Franja estableix en 3.330 el nombre de ferits, mentre que fonts israelianes xifren en gairebé mig centenar els seus ferits des que va començar dijous passat la fase terrestre de l'operació "Marge protector", que en principi era aèria i per mar.

Entre les últimes víctimes a Gaza figuren nou palestins de la mateixa família, set d'ells nens, que han mort en un nou atac de l'aviació israeliana contra un habitatge a la localitat meridional de Rafah, a la frontera amb Egipte, segons fonts mèdiques.

Així mateix, deu milicians islamistes palestins han mort al sud d'Israel en un enfrontament amb soldats i policies israelians després d'haver introduït en un kibutz fronterer a través d'un túnel des de la Franja, han informat fonts militars.

L'Exèrcit israelià està també encara pendent de confirmar les al · legacions de Hamàs que la passada matinada va aconseguir capturar un dels seus soldats, a qui va identificar pel seu nom i número militar.

A més de l'incident del túnel aquest matí, que es tracta del cinquè intent de milicians en les últimes dues setmanes d'endinsar-se en territori israelià, l'Exèrcit israelià ha informat que durant la nit han atacat 53 objectius a la Franja.

Entre ells, cinc túnels potencialment emprats per infiltrar a Israel, dos locals utilitzats per fabricar armes, sis llançadores subterrànies i cinc llocs de comandament.