La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, va dir que l'estabilització de l'economia permetrà complir la previsió d'apujar les pensions el 0,5 per cent per sobre de l'índex de preus de consum (IPC).

Durant la seva intervenció en la clausura de l'escola d'estiu del PP andalús a Punta Umbría (Huelva), Báñez va assenyalar que aquesta mesura es condiciona a la recuperació de l'estabilitat econòmica, però es va mostrar confiada que es podrà aplicar. Va recordar el descens de 101.194 aturats menors de 25 anys, "gràcies a les polítiques dissenyades per a ells".

La ministra va assegurar que el Govern no es va oblidar dels aturats majors de 55 anys i va precisar que, des del 2011, hi ha 77.000 nous afiliats a la Seguretat Social que superen aquesta edat, que va definir com "aquesta gent amb talent que aporta a les empreses i aporta a la societat espanyola".

Per això, va assenyalar que és important recalcar que "el primer han de ser les persones, per competir en igualtat d'oportunitats amb la resta de països del món", per la qual cosa va demanar als partits polítics que "es deixin d'embolic de butaques i treballin per l'ocupació".