Dos submarinistes, un excursionista i un banyista van morir entre dissabte i diumenge a Catalunya quan realitzaven diverses activitats d'oci estiuenques, en un cap de setmana tràgic en el mar i la muntanya.

Un dels successos, en el qual va morir un submarinista i un altre va quedar ferit i va ser rescatat quan ja se li estava esgotant l'oxigen, va succeir en una cova marina situada a la costa del municipi de l'Estartit (Alt Empordà).

El supervivent, veí de Barcelona de 53 anys, va salvar la vida gràcies a una bossa d'aire a la cova que li va permetre sobreviure durant les més de 24 hores que va estar atrapat a dins la caverna, de la qual va ser rescatat a les 16.30 hores per especialistes de la Guàrdia Civil.

Pitjor sort va tenir el seu company d'immersió, un home de 63 anys d'edat i resident a Gavà (Baix Llobregat), que va morir.

En un altre succés a prop de l'Estartit, concretament a la platja de Salatar de Roses (Alt Empordà), va morir a la sorra un home de 84 anys de nacionalitat francesa després de banyar-se al mar.

L'ancià, que pel que sembla tenia problemes cardíacs, es va desplomar sobre la sorra després de sortir de l'aigua i va ser atès pels serveis d'emergència, que van activat un helicòpter medicalitzat, però no li van poder salvar la vida.

En la jornada d'ahir va morir ofegat un altre submarinista, de 55 anys, a Roda de Berà (Tarragonès) mentre practicava pesca submarina a pulmó lliure.

El cap de setmana no només va ser accidentat en el mar, sinó també a la muntanya, que es va cobrar la vida d'una persona. Es tracta d'un excursionista barceloní de 48 anys que va morir ahir en estimbar-se a la vessant francesa dels Pirineus mentre realitzava una ruta a prop del límit fronterer al costat de la Pica d'Estats.