El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apuntat la setmana que ve com a data probable per a la reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, una trobada en la qual assegura que està disposat a parlar d'altres afers a més de la consulta sobiranista del 9 de novembre.

"Encara no hi ha data. L'estem buscant mútuament. Dfícilment serà aquesta setmana -hi ha reunió de Govern i ple del Parlament entre dimarts i dijous-. Probablement la que ve, en la data que proposi el president del govern i a la qual jo em pugui acomodar", va afirmar ahir Mas.

En la conferència de premsa en la qual s'ha anunciat que Josep Antoni Duran i Lleida deixa la secretaria general de CiU en mans de Ramon Espadaler, Mas va dir que en la seva pròxima conversa amb Rajoy "no només cal parlar del dret a decidir i la consulta, que és un gran tema que ha de sortir".

El president català també vol abordar amb Rajoy "molts altres temes que afecten el dia a dia" dels ciutadans en "el terreny econòmic, social, laboral, d'infraestructures i altres coses d'interès vital".

Mas afirma que afronta la cita amb l'"actitud de diàleg constructiu" que assegura que busca des de fa "molts mesos", encara que no sempre ha trobat a l'altre costat una "resposta positiva".

Malgrat les posicions divergents, el president català confia que la trobada amb Rajoy serveixi per resoldre afers diversos i perquè el "canal de diàleg" sigui tan "fluid" com sigui possible.