Dos de cada deu espanyols entre 16 i 74 anys no han fet servir mai un ordinador. Aquesta és la conclusió de l'estudi elaborat recentment per l'Eurostat per tal d'avaluar l'accés a les noves tecnologies en els països de la Unió Europea.

L'informe situa les dades de l'estat espanyol (el 22%), tres punts percentuals més amunt de la mitjana europea, del 19%. Tot i així, el nombre de persones sense relació amb les noves tecnologies a l'Estat ha disminuït lleugerament respecte del darrer informe d'aquesta mena, de l'any 2009, quan la xifra girava al voltant del 31%.

La llista dels països amb més població adulta que no ha utilitzat mai un ordinador està encapçalada per Romania (42%), Bulgària (40%), Grècia (35%), Itàlia (34%) i Xipre (31%), mentre que l'Estat espanyol apareix en dotzena posició.

A l'altre extrem de la taula s'hi troben Suècia i Dinamarca -amb el 3%?-, Luxemburg i els Països Baixos (4%) i Finlàndia (5%).

Una de les conclusions que subratlla l'estudi és l'"escletxa digital" que, a dia d'avui, encara hi ha entre els diferents països de la UE.