El portaveu del Govern català, Francesc Homs, va assegurar ahir que la compra de Catalunya Banc per part de BBVA demostra "una gran confiança en l'economia catalana".

Homs va destacar que la Generalitat ha mantingut una posició "neutral" en la subhasta de Catalunya Banc, que finalment passarà a mans del Grup BBVA, encara que s'ha interessat pel procés en tot moment. Va afegir que el Govern també s'interessarà pel futur de la plantilla de l'entitat catalana, que actualment formen unes 5.300 persones, un cop s'integri en el grup que presideix Francisco González. Homs, però, reconeixia que el fet que "el centre de decisió" de Catalunya Banc passi a estar a Madrid "no genera un gran entusiasme" al Govern.

Per a Francisco González, l'adquisició de Catalunya Banc demostra "la gran confiança" que, en aquest cas, té el grup en la recuperació de l'economia espanyola i assegurava que serà "una bona operació per a BBVA, per a Catalunya Banc i per a reforçar el sistema financer espanyol". González va recordar que "abans, durant i després de la crisi hem continuat invertint a Espanya i, particularment a Catalunya", ja que aquesta és la segona operació que hi fan en els últims tres anys després de l'adjudicació d'Unnim.