Els sindicats de Catalunya Banc van valorar positivament l'adjudicació de l'entitat a BBVA, encara que demanen al comprador que porti a terme la integració de forma negociada, prioritzant el manteniment de l'ocupació i les condicions laborals de la plantilla.

El Sindicat d'Estalvi de Catalunya (SEC), el primer sindicat a Catalunya Banc, va expressar la seva "sorpresa" per la venda, ja que en les últimes setmanes totes les travesses apuntaven que l'entitat passaria a mans de Santander o CaixaBank, segons Raquel Puig, secretària general. Puig va defensar que Catalunya Banc passi a formar part del Grup BBVA "com a entitat autònoma", de manera que continuï tenint una gestió pròpia que permetria mantenir el major nombre de llocs de treball i de clients. El SEC va advertir, però, que si BBVA pretén dur a terme una fusió "pura i dura", que inclogui l'"absorció i eliminació" del banc català, es trobarà amb el rebuig frontal de la representació sindical i amb un ambient de "contundència i conflictivitat".

Per al secretari d'Acció Sindical de CCOO a Catalunya Banc, Jordi Garcia, l'adjudicació de l'entitat a BBVA és una bona notícia: és "un grup solvent, molt implantat" a l'Estat i amb una gran solidesa financera que, segons la seva opinió, "donarà estabilitat a la clientela i a la plantilla", després d'estar diversos anys "a l'ull de l'huracà" de la reforma financera. Garcia destacava ahir que l'entitat sempre ha mostrat una actitud negociadora amb els sindicats en els processos de reestructuració de plantilla que ha dut a terme. Per la seva banda, UGT demanava ahir a BBVA que faci la integració de Catalunya Banc de la mateixa manera que va fer amb Unnim: "BBVA és una entitat amb mida suficient per absorbir la plantilla de Catalunya Banc en la seva estructura".