El diputat d'ERC Pere Aragonès va assegurar ahir que les balances són "polítiques" perquè "només utilitzen el mètode de càlcul de càrrega-benefici i no el del flux monetari", i que "s'han preparat per obtenir un resultat concret".

De la seva banda, el portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, va advertir que, al marge del mètode de càlcul de les balances fiscals que s'utilitzi, "és clar que Catalunya té un dèficit fiscal excessiu que cal corregir", cosa que el seu partit vol que es faci modificant la Constitució.

Des d'un punt de vista totalment oposat, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va afirmar que les xifres de les balances fiscals demostren "la gran mentida d'Artur Mas del maltractament econòmic i de l 'Espanya ens roba", ja que "hi ha comunitats com la de Madrid que aporten el doble que Catalunya". "El Govern d'Espanya està aportant informació, transparència i garantint el dret que tenen tots els catalans de saber que el Govern d'Artur Mas els estava mentint", va sentenciar la líder del PP català.

En canvi, companys de partit de Sánchez-Camacho a València i Balears -comunitats que també surten perjudicades segons les balances fiscals- van utilitzar les dades per reivindicar un repartiment més just dels ingressos fiscals. "Davant una injustícia com aquesta no quedaré callat", va advertir el president balear, José Ramón Bauzá.