El titular del jutjat número 3 de Reus, que investiga el cas Innova, ha imposat una fiança de responsabilitat civil d'1.548.000 euros a l'exdirector general del hòlding municipal, Josep Prat, i a l'arquitecte Jorge Batesteza com a principals imputats en la peça separada número 2 del procediment, sobre suposades irregularitats en els contractes d'assessorament per valor de 378.000 euros en la construcció de l'Hospital de Sant Joan.

La interlocutòria d'aixecament del sumari, que va transcendir ahir, revela també la imputació de l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez, l'exdirectora financera d'Innova Ester Ventura, així com de la secretària del hòlding Natàlia Torrell; el director d'obres i projectes José Vicente Gómez; i Sergi Luqui, de l'empresa Euroconsult, les imputacions van des de la prevaricació, malversació de cabals públics, blanqueig de capital, falsedat documental i omissió del deure de perseguir delictes per funcionari públic. De moment, no estableix cap fiança a l'espera que prestin declaració.

El jutge insisteix en la "relació directa" i els paral·lelismes existents entre el cas dels assessoraments per a l'hospital reusenc i per a l'obra del CAP de Vila-seca -amb l'arquitecte imputat en els dos afers com a nexe-, la peça número 8 que es va fer pública dilluns i on, a banda de Batesteza, es troben com a imputats el mateix Poblet, sis regidors de la població del Tarragonès i l'arquitecte municipal. Segons el jutge, en tots dos casos Batesteza hauria estat contractat ometent de forma "total i absolta" el procediment legal, una "concessió fraudulenta" per evitar els controls administratius fent ús il·legal de la seva "posició privilegiada".

Novament, com apuntava el mateix jutge en el cas de Vila-seca, l'objectiu era aprofitar la influència de Batesteza com a exgerent d'infraestructures del Catsalut i no va ser contractat per la seva competència tècnica. Però, a més, i segons remarca la interlocutòria, l'arquitecte es va embutxacar 378.000 -en tres contractes diferents encarregats per Prat entre juny del 2007 i desembre del 2010- per "feines no realitzades" d'assessorament com a "project manager" per fer el seguiment de la redacció del projecte i el control de les obres. L'arquitecte va cobrar 43 factures i 33 d'addicionals per desplaçaments però només va emetre físicament quatre informes entre juliol del 2007 i gener del 2008.