El Consell de Drets Humans de l'ONU va aprovar una resolució que condemna Israel per la seva actual ofensiva militar a Gaza i crea una comissió per investigar els crims i violacions del dret internacional que s'hagin comès. L'únic vot en contra va ser dels Estats Units, que va considerar que el contingut de la resolució és "destructiu" i que en res contribueix al cessament de les hostilitats. Dels 47 països membres del Consell, la resolució va ser aprovada per 29 vots, mentre que va haver-hi 17 abstencions.

Israel va qualificar de "paròdia" la decisió del Consell de Drets Humans de l'ONU. "La decisió del Consell és una paròdia que ha de ser rebutjada per tota la gent decent", establia en un comunicat l'oficina del primer ministre hebreu, Benjamín Netanyahu.

L'Alta Comissionada de Nacions Unides per als Drets Humans, Navi Pillay, va denunciar que els atacs de l'Exèrcit israelià contra Gaza podrien constituir crims de guerra. "Els atacs hebreus contra civils indefensos sembla que mostren que la llei humanitària internacional ha estat violada fins a un nivell que podrien constituir crims de guerra", va assenyalar Pillay davant el Consell de Drets Humans de l'ONU.

El ministre israelià de Transport, Israel Katz, va assegurar que cap coet pot caure a l'aeroport internacional Ben Gurión, proper a Tel Aviv, tot intentant convèncer les aerolínies occidentals que restaurin el trànsit aeri amb el seu país. Tot i això, les aerolínies van estendre en el temps la mesura de no volar a l'aeroport de Tel Aviv.

La mort de tres soldats israelians en combats a la franja de Gaza eleva a 32 la xifra d'uniformats morts des que va començar l'ofensiva militar contra Gaza el passat 8 de juliol. Un tinent i dos soldats van morir en detonacions causades per l'activació d'artefactes explosius per les milícies palestines.

L'única central elèctrica existent a Gaza que genera electricitat per a part de la població de la franja va interrompre el seu funcionament després de ser atacada per tancs israelians. El viceministre de la de la Corporació Energètica de Gaza, Fathi Sej Jalil, va anunciar que diversos blindats van disparar contra les instal·lacions de la planta.