El primer ministre francès, Manuel Valls, va ser contundent en la seva visita oficial a Espanya en considerar que "si els estats nació es divideixen, Europa es debilitarà", en referència al debat sobiranista a Catalunya.

"Creiem en una Espanya forta", va dir Valls en una reunió amb diversos mitjans informatius espanyols en què es va definir com un europeu convençut que creu que populismes i nacionalismes poden representar un perill per al desenvolupament de la Unió Europea (UE). El primer ministre francès considera que els dirigents europeus sempre "han de dir la veritat", que consisteix a dir que "si algú pensa que es pot sortir d'un país sense conseqüències econòmiques, s'equivoca completament". Té "conseqüències perilloses per a Catalunya, per a Espanya i per a Europa", va dir Valls, que va néixer a Barcelona el 1962 i va emigrar de molt jove a França amb la seva família.

Valls, que va assumir el càrrec de primer ministre el març passat, es va reunir ahir amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb qui va analitzar el futur de la UE, les relacions bilaterals i altres temes de l'actualitat internacional, com l'escalada de la violència entre Israel i el moviment palestí Hamàs a Gaza.

Posteriorment, es va entrevistar amb el futur secretari general dels socialistes espanyols, Pedro Sán-chez, dies abans del seu nomenament oficial en un Congrés extraordinari del PSOE.

El primer ministre francès va definir com "estupenda" la relació amb Espanya, no només en la cooperació antiterrorista, sinó també en les relacions polítiques i econòmiques.

En la seva visita a Espanya, que va acabar amb una trobada amb dirigents empresarials espanyols, Valls va insistir en la necessitat que la UE faci del creixement i l'ocupació una prioritat.