Una desena de pacients de l'Hospital de Bellvitge estaven ahir amotinats als seus llits i es negaven al trasllat a noves unitats per evitar el tancament de plantes, segons han informat fonts veïnals. La direcció del centre tenia previst tancar ahir, divendres, la planta 6.2, especialitzada en cirurgia digestiva, on hi havia ingressades ahir al matí 22 persones, algunes de les quals podrien rebre l'alta ahir mateix.

"La resta, no sabem exactament quantes encara, es resisteixen a canviar de planta", comentava Antonio Moreno, membre del col·lectiu veïnal de l'Hospitalet i del Prat que presta suport als pacients. A la unitat de cirurgia cardíaca (3.1) una pacient es va negar ahir al matí al trasllat a una altra planta i una desena de veïns feia guàrdia a la porta per evitar el tancament de la unitat.

"No volem que la tanquin perquè temem que no la tornin a obrir", deia Moreno, tot explicant que "aquesta pacient estava sola a la planta però ara han ingressat tres pacients més de patologies que no tenen res a veure amb l'especialitat de la planta, perquè les seves estan tancades".