Sorpresa i prudència. Aquests són els conceptes més repetits, ahir, pels representants de Convergència i Unió a la Catalunya Central contactats per Regió7 després que es fés públic el comunicat en què l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol admetia haver tingut diners a l'estranger durant més de tres dècades.

L'exalcalde de Manresa Juli Sanclimens va desvincular els diners que Pujol ha reconegut tenir a l'estranger amb la vida política de l'expresident. "Hi posaria la mà al foc", va assegurar, "perquè en política era un home molt honrat".

Al mateix temps, va opinar que és un tema personal, i el va deslligar del Pujol polític. "Ha estat un home clau en la historia del país, com ho demostra el fet que hagi estat President durant més de 20 anys perquè la gent el votava, no pas per decisió pròpia", va afirmar.

Sanclimens va recordar també que Pujol també havia estat home de negocis i que va ser al capdavant de Banca Catalana, un projecte "que més que empresarial era de país, perquè era un moment en què tot estava en mans de gent de fora". L'exalcalde també va opinar que hi ha hagut un assetjament contra la família Pujol "i ara el que fa és defensar-se". Va insistir, però, que "coneixent el personatge, estic segur que és un fet que no té res a veure amb la política. És un tema personal".